Vegetarienii, dupa cum se stie, se disting prin faptul ca nu consuma sub nici o forma carne, de nici un tip, dar FIERB MAJORITATEA ALIMENTELOR. Cu toate ca ei respecta toate “canoanele” fierberii, adica in aburi, enzimele – aceste substante atat de necesare organismului – sunt distruse si omul se hraneste gresit.
Zarzavaturile fierte in apa sunt cel mai puternic distruse si un exemplu concret in acest sens il constituie varza, care prin fierbere, isi pierde 60% din valoare initiala. Dar prin fierbere nu sunt distruse numai enzimele, ci si vitaminile. Una dintre cele mai importante vitamine, vitamin C, al carui rol principal este cel de purificator sanguin, se pierde total prin prelucrarea termica a alimentelor. Nici sarurile minerale nu suporta fierberea, ele fiind eliminate prin apa in care se fierb legumele, chiar si la aburi, astfel incat zarzavaturile si legumele isi pierd practic toate proprietatile nutritive.
Totodata, in urma procesului de fierbere si proteinele isi pierd 2/3 din valoarea lor nutritive si se modifica devenind – in urma arderilor metabolice – reziduuri si acizi.