Noi avem un obicei anormal din a consuma mancarurile si bauturile fie foarte fierbinti, fie de la gheata, numai la temperatura pe care o ofera natura, nu. Acest”obicei” provine de la ideea total eronata precum ca pentru a produce energie si caldura bauturile trebuie sa fie consumate fierbinti. Trebuie stiut insa ca atat mancarurile, cat si sau mai ales bauturile fierbinti slabesc si distrug mucoasele.
Este bine de stiut, faptul ca atat mancarurile, cat si sau mai ales bauturile fierbinti slabesc si distrug mucoasele. In plus, asemenea consumului de alcool sau de tigari, diminueaza sensibilitatea naturala gustativa, ajungandu-se in multe cazuri in situatia in care mancarurile care nu sunt puternic condimentate sa para ca nu au gust. Totodata, dispare placerea de a manca fructe sau alte alimente crude cu o valoare nutritiva reala. Mai mult, se creeaza un fel de repulsie fata de acestea, pentru ca nu ar avea gust.
De ce a aparut obiceiul de a bea fierbinte ? Pentru ca bauturile fierbinti excita sistemul nervos si biciuie inima, dandu-le pentru cateva clipe senzatia de caldura si energie, cu toate ca aportul de caldura si energie este total nesemnificativ. In schimb, cruditatile dau o energie stabila, permanenta, fara sa dauneze cu nimic sistemului nervos. Band fierbinte nu facem decat sa ne supunem la soc organismul organismul. Trebuie sa stiti insa ca regimul naturist de hrana nu admite bauturile fierbinti – iarna si “racoritoare” vara.
Este recomandabil ca felurile de mancare ce nu trebuie indelung mestecate sa fie putin incalzite, chiar daca este vara, dar temperatura acestora nu trebuie sa depaseasca 37 grade C.