Legea naturii ne spune ca alimentele nu trebuie modificate nici de caldura, nici de rafinare, nici de decojire, ele trebuie sa fie lasate asa cum sunt, in intregul lor. Taratele contin complexul de vitamin B si calciu, care este indispensabil in metabolismul amidonului si al zaharului. In lipsa acestor substante din alimente, speciliastii sunt de acord ca organismal uman este fortat sa le ia din resursele proprii, fapt ce duce la o pierdere insemnata si la un dezechilibru. La contactul organismului uman cu zaharul se petrece urmatorul lucru:
• Trecerea zaharului in intestinul subtire si de aici in sange se produce rapid;
• De aici se produce o modificare a structurii sangelui, creandu-se o stare de hiperglicemie
• Pancreasul in stare de alarma, produce insulina cu mult peste limitele normalului
• La contactul organismului cu zaharul: sinusurile innebunesc metabolismul, deregland sistemul nervos .
In procesul rafinarii zaharului, fiecare ramasita a vietii, toti nutrientii, vitaminele, mineralele sunt inlaturate, ramanand un reziduu mort: ZAHARUL.
ATENTIE: Mai mult adaugat intr-o ceasca de cafea, in combinatie cu cofeina, formeaza o substanta de 10 ori mai toxica decat nicotina pura!